Derfor er Vejen den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark

Overvejer du at flytte til ny landsdel for at udvikle din virksomhed eller starte ny virksomhed? Vejen er kåret som den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark i 2022 og nr. 2 i 2023, og det har ført til, at brander sig med “Erhvervsvejen“.

Herunder kan du læse om, hvad brandingstrategien går ud på, og du får indblik i, hvilke fordele du kan få glæde af, hvis du flytter til Vejen – den mest erhvervsvenlige kommune.

Lær mere om Vejen – den erhvervsvenlige kommune

Vejen ligger i Region Syd- og Sønderjylland. Kommunen har et aktivt erhvervsliv og er en kommune, som hver dag arbejder for, at små, mellemstore og store virksomheder har de bedste vilkår for drift og udvikling.

I mange år har Dansk Industri målt de danske kommuners erhvervsvenlighed. Virksomheder i hele landet og af forskellige typer og størrelser får hvert år tilsendt spørgeskemaer. I skemaerne skal virksomhederne blandt andet angive, hvor nemt det er at samarbejde med kommunen. Vejen har ligget på top 5 siden år 2020 og kunne i år 2022 bryste sig af være dén by i Danmark, hvor virksomhederne er mest tilfredse.

Vejen har oprettet “Erhvervsvejen”, der er en portal, hvor nye og etablerede virksomheder i Vejen kan få viden og inspiration til at styrke deres forretninger. På hjemmesiden er det muligt at få svar på, hvilke kommunale afdelinger man som ejer, leder eller direktør skal henvende sig til, når man har ønske om at udvikle eller starte virksomhed i den proaktive by.

Vejen: For dig, der ønsker at starte egen virksomhed

Går du med tanker om at starte egen forretning? Så har det stor betydning for opstartsprocessen og driften af din virksomhed at være i en kommune, som gør en aktiv indsats for at hjælpe det private erhvervsliv. Der er både økonomiske og praktiske spørgsmål, der skal afklares, før du kan gå i gang med at markedsføre dig og drive virksomhed med succes.
Via “Erhvervsvejen” kan du oprette direkte kontakt til en erhvervskonsulent, som kan hjælpe dig godt på vej med at få startet din virksomhed i Vejen.

Ved at udnytte de mange fordele ved Vejen Erhvervsvenlig kan du spare dig selv for mange økonomiske udfordringer i fremtiden. Du kan få sparring på, hvor det vil give mest mening at etablere dig fysisk i kommunen. Og du kan få inspiration til at komme ind i netværk, der kan hjælpe dig med at skaffe de første kunder.