Det skal du være opmærksom på ved køb af træpiller

Når du skal købe træpiller, er det vigtigt, at du er opmærksom på flere faktorer, hvis du gerne vil have træpiller i en høj kvalitet. Og hvem vil ikke gerne det? Det vil de fleste, da det nemlig er besparende på den lange bane. Herunder kan du læse mere om, hvad du blandt andet skal være opmærksom på i forbindelse med køb af træpiller. 

Kig efter certificeringer og standarder for træpiller

I forbindelse med at du skal købe træpiller, bør du kigge efter træpillernes certificering og standard. Det kan nemlig give dig et praj i forhold til, om der er tale om kvalitetstræpiller eller ej. Eksempelvis findes der ENplus- og DINplus-certifikater, der garanterer kvaliteten af træpillernes produktion samt bæredygtighed i forhold til skovbrug. 

Derudover er du også sikret en høj brændværdi og et reduceret askeindhold med træpiller, der har disse certificeringer. ENplus-certificeringen betyder, at træpillerne opfylder strenge kvalitetsstandarder, hvilket sikrer en pålidelig og effektiv brænding. 

Når det kommer til DINplus-certificering, er det den højeste standard for energieffektivitet. Det sikrer, at du får en optimal forbrænding og minimalt med affaldsudslip. Du kan derfor med ro i sindet købe træpiller med disse certificeringer, da kvaliteten er i top. 

Du kan ydermere tage et kig på miljøvenligheden, når du køber træpiller. Du bør kigge efter en FSC-certificering, hvis du vil have en garanti for bæredygtighed, når det kommer til produktionen af træpiller samt en ansvarlig skovhugst og bevarelsen af ​​naturlige levesteder.